11 Temmuz 2014 Cuma

Domain & Hosting

Domain' in türkçe karşılığı alan adı demektir. Domain, İnternete bilgi sunan bir websitenin veya hizmetin adıdır. www.nedir.com bir alan adı yani domain'dir. Domainler kayıtlı isimlerdir ve şirketler genelde kendi şirketlerinin isminde domain alırlar. Bir domainin sonunda tr, es, au gibi ülke kodları ya da domain türüne bağlı olarak comnetorggovedu gibi uzantılar yer alabilir.

Alan türleri ise o sitenin nasıl bir kuruluşa ait olduğunu gösterir:

com : Ticari kuruluş veya şirket
co:  Ticari kuruluş veya şirket
edu: Eğitim kurumu
gov: Devlet kuruluşu
mil: Askeri kuruluş
net: Internet hizmeti sunan kuruluş
org: Kar amacı gütmeyen kuruluş

 Hosting : 
Hazırladığınız web sayfalarını yüklemek için bir alana ihtiyacınız vardır. Sitenizin çalışması için konfigüre edilmiş olan sunucularda sizin için ayrılan alana hosting denir. Hosting hizmeti bilgisayarlardan daha güçlü olan sunucu dediğimiz makinalar üzerinden sağlanmaktadır. Sunucular sürekli açık ve günün her saati erişilebilir olmak zorundadır.

Size gece 03:00' te bile bilgisayarınızdan yazarsosyal.blogspot.com adresine girdiğinizde web sitesi karşınıza geliyorsa o anda sizin bilgisayarınız bizim sunucumuza bağlanıp bizim sitemize ait olan dosyaları sizin bilgisayar ekranına taşıyor demektir. İşte bunun için sunucuların sürekli açık ve internete bağlı olmaları gerekir.

0 yorum to “Domain & Hosting”

Yorum Gönder