12 Temmuz 2014 Cumartesi

İyi Bir Web Tasarımın Önemi ve İpuçları


Günümüzde bir çok web tasarım sitesinin aslında en önemli aşaması arayüz çogu coder sayfada sag tık yapıp kaynagı görüntüle yapsada yanlış aslında. Ziyaretçi siteye girdi cod bilmeyen ziyaretçi neden yapsın böyle birşey ki ?

Ziyaretçi site kalıp kalmamasına karar vermek sadece 4 saniyeymiş yani arayüzünüz nekadar açık olursa okadar güzel okadar akıcı ziyaretçi gelir demek istedigim çok boğuk bir site yanlış herşey karmaşık bir site yanlış blog yazıyosunuz her telden çalıyorsunuz ziyaretçi girdi kategoriler karışmış yanlışlık yapmıssınız anında çıkar ve google'da sörf yapmaya devam eder.

Bir Kaç İp Ucu : 

Sosyal Medyada Renklerin Dili ve Mavinin Hükümdarlığı

 Bir gazeteci Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'e Facebook için neden mavi rengi seçtiğini sorduğunda Zuckerberg şöyle cevap verir: "Ben bir renk körüyüm. Görebileceğim en iyi renkmavi…"

Sonuç olarak şunu diyebiliriz ki sosyal medyanın resmini çizmek isteseydik değişik tonlarda, yoğun olarak mavinin, bölgesel olarak kırmızının ve yer yer yeşilin ve diğer renklerin olduğu bir tablo ortaya çıkardı.
Twitter mavi , Facebook mavi yani renk tonları açık ziyaretciyi yormuyor sayfada kalma oranı artıyor bir nevi zihinsel hiptonize diyebiliriz bir nevi

Facebook, Twitter gibi popüler mecralarınlogo, site arayüz tasarımı ve icon renk tercihlerinde renklerin gücünü dikkate almadıklarını düşünmekmümkün değil.O halde kendimize şunu sormamız gerek. Renk seçimi neden çok önemli?Yapılan birçok araştırma gösteriyor ki doğru renk seçimi


  • Marka farkındalığını %80'e kadar,
  • Okunma oranlarını %40'a kadar arttırır;
  • Satın alma kararlarına %85 oranına kadar etki edebilir.
İyi çalışmalar...

0 yorum to “İyi Bir Web Tasarımın Önemi ve İpuçları”

Yorum Gönder